divendres, 3 de febrer del 2023

LA MÀGIA DE L'OBRADOR DE SORRA

La taula de l’obrador de sorra plena de material, entremig del caos a ulls d’adult un món ple d’oportunitats pels infants. La C no perd detall dels seus moviments, mostrant una mirada plena de concentració. A les seves mans té un plat de metall amb una mica de sorra que ha col·locat i amb una cullera de fusta imita un moment molt quotidià en el seu dia a dia, remoure la sorra com ho ha copsat a la cuina de casa. Moviments embolcallats i continuats, remenant sense parar però amb un ritme tranquil.


I de cop a l’obrador de sorra apareix el llenguatge del joc simbòlic, tot explorant el material que la C té entre les mans. Reproduint una escena ja viscuda per entendre-la i absorbir-la com a aprenentatge.


Per altra banda, la Z bolca una flamera plena de sorra en un col·lador. Quan l’ha transvasat tota, deixa la flamera per agafar el col·lador amb les dues mans mentre cau la sorra pels diminuts forats, amb un moviment continuo i encisador, que fa connectar amb el present i perdre de vista el voltant. De seguida el col·loca de forma estratègica a sobre un gerro fet de palla, per així contenir la sorra que se li escapa. Gaudeix contemplant com desapareix la sorra entre els forats del col·lador, aixecant-lo cap amunt per fer visible el seu moviment.


L’obrador de sorra desperta molts llenguatges en els infants, que es poden barrejar i ser viscuts en un mateix moment. Aquesta és la màgia de combinar un element natural com és la sorra de platja que captiva la mirada dels infants, amb un alt nivell sensorial, amb uns utensilis vius i que transmeten un cert caliu com són els elements de fusta i metall típics d’un espai casolà com és la cuina.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CUIDAR-NOS I ESTIMAR-NOS

Els primers anys de vida són molt importants per al desenvolupament integral de les persones i l'afecte hi juga un paper fonamental. Que...