LA FAMÍLIA I LA LLAR

"Cal tota una tribu per educar un infant"

Proverbi africà

A La Muntanyeta donem molta importància a la relació família-escola. Som sabedores de la gran importància que aquesta relació té per als infants en el seu benestar i desenvolupament integral. 

Entenem la llar com un lloc de trobada entre famílies, infants i equip educatiu. Per aquest motiu fomentem la comunicació, l'intercanvi mutu i espais per dialogar amb les famílies a través de:

Entrevistes inicials amb les quals pretenem conèixer a l'infant, les seves famílies i història abans de començar el camí conjunt a la llar. 

Amb el procés d'adaptació pretenem establir un vincle afectiu segur, tant amb les famílies com amb els infants, entenent que aquest és la base pel benestar emocional de l'infant i els seus familiars durant tota l'estada a la llar d'infants. 
Aquest procés s'adapta a les necessitats de cada família i cada infant.Entenem que la comunicació diària amb les famílies és un element clau per fer un seguiment de cada infant i poder acompanyar-lo i donar resposta a les necessitats i processos pels quals passi en cada moment. 
Aquest seguiment diari i intercanvi d'informacions el fem a l'hora d'entrar i sortir de la llar parlant amb les famílies, a través del correu electrònic diari on enviem informació de la jornada i imatges dels infants d'aquell mateix dia, així com a través de les pissarres informatives d'aspectes diaris dels infants, i a través de posts en el Blog i a l'Instagram

Durant tot el curs fem entrevistes de seguiment amb les famílies que ens ho sol·licitin o amb les que detectem que és necessari fer una posada en comú encara més exhaustiva sobre aspectes concrets. 

Cada curs realitzem informes de seguiment dels infants i els compartim a través d'entrevistes amb les famílies a final de curs. 

Amb les festes familiars pretenem crear un ambient festiu al centre, per celebrar festes tradicionals com ara la castanyada, fer cagar el tió o bé el carnaval a la llar. També realitzem una sortida de final de curs fora de la llar, relacionada amb la temàtica d'interès dels infants d'aquell curs.Aquestes trobades familiars ens permeten establir relacions obertes entre les educadores i les famílies, disteses i amb l'objectiu de sumar plegades i passar-ho bé de manera conjunta. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CUIDAR-NOS I ESTIMAR-NOS

Els primers anys de vida són molt importants per al desenvolupament integral de les persones i l'afecte hi juga un paper fonamental. Que...